tre farvet bord med Annie Sloan

Vi har endelig fået tid til at lege med Annie Sloan maling igen.
Så nu er vi gået igang med at finde møbler frem, og give dem en meget tiltrængt make-over.
Det første møbel der stod for skud, var dette skønne bord, som jeg fandt gemt på loftet.

som det ses på billedet, havde bordpladen skjolder fra fugt. Men det fixede sandpapir og voks nemt.

Jeg besluttede mig for, at det kun var stellet der skulle have en gang maling. Jeg gik efter det gamle, slidte Provence look. Nå, men jeg gjorde følgende.
Først gav jeg benene et lag old white, det er lige meget om det trænger lidt syre igennem her, det vil man ikke kunne se til sidst.
Tricket for at få de 3 forskellige farver frem er ret sjovt og simpelt – stearin.
Så, efter malingen var tør, gned jeg et stearinlys tilfældige steder på bordet (brug et hvidt lys, ikke et farvet).
Herefter malede jeg benene med Duck Egg Blue. – Stearinen forhindrer malingen i at binde på møblet, og det er tricket til at få de forskellige farver frem.
Da stellet havde fået Duck Egg Blue, gned jeg igen stearin lyset tilfældige steder. – og så fik benene en gang med en blanding af Paris Grey og Graphit
Efter tørre tiden, tog jeg noget fint sandpapir og sleb tilfældigt. Her opdager man nemt de steder stearinen har siddet, da malingen nemmere ryger af her. Det giver samtidigt et mere “afskallet” look, når man bruger stearinen.
Man kan slibe lige så tosset man vil, og det ser super fedt ud, hvis man sliber så træet kommer frem. så kan man rigtigt se de 3 forskellige farver. Det vil ligne at bordet har været malet mange gange i løbet af mange år.
Efter slibning skal man vokse. Jeg har brugt både lys og mørk voks.
Et lille tip, hvis du arbejder med malingen et koldt sted. – en tur på radiatoren med voksen gør den meget nemmere at arbejde med, og syntes du at voksen er svær at styre, så brug den bløde side af en grydesvamp.
Jeg gav hele stellet lyst voks, og herefter mørkt voks tilfældige steder.
Det ser super fedt ud, hvis man bruger den mørke voks, hvor der er slebet. Det giver et mere gennemført og originalt look. Tricket med Annie Sloan maling og voks er, jo mere du arbejder med det, des mere realistisk og lækkert resultat får man.
til slut sleb jeg bordpladen let, så skjolderne ikke var så tydelige. Jeg brugte den mørke voks på bordpladen, uden at bruge den lyse først. Bare vær OBS på at bruger man den mørke voks uden at bruge den lyse, kan man IKKE fortryde, og må derfor enten male over, eller slibe ned hvis man ikke kan lide resultatet.
og netop RESULTATET er jeg ret tilfreds med. For se lige et lækkert bord, og søde detaljer.

Lyset er ikke det bedste på billederne, men det ses at der er brugt forskellige farver voks, samt at det slidte look får meget mere liv med mørk voks.

Her ses detaljerne tydeligt. – Stearinen har forhindret malingen i at sidde fast, og derfor kan man se de forskellige farver. – den mørke voks er lagt på de afslebede detaljer, og kanter. Der hvor der naturligt ville komme patina med tiden.

Jeg håber i er blevet inspirerede og at i selv har fået mod på at give jer i kast med forskellige projekter.
Der vil blive lagt flere stilarter og måder at anvende malingen og voksen på, de kommende dage/uger.
God fornøjelse 🙂
Mia